Janssen weer belangrijk als aangever bij winnend Fenerbahçe

Vincent Janssen is in deze periode meer aangever dan afmaker bij Fenerbahçe. Vorige week kreeg de Nederlander al een assist tegen Sivasspor op zijn naam (4-1) en zondagavond bereidde Janssen het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Antalyaspor voor: 0-1.

Janssen, die tegen het team van onder meer Samir Nasri en Samuel Eto'o de voorkeur kreeg boven Roberto Soldado, was daarmee erg belangrijk voor zijn ploeg. In de openingsfase kreeg de spits nog een aardige mogelijkheid om zelf te scoren, maar die was niet aan hem besteed. Janssen schoot op de rand van het strafschopgebied ruim over.

Kort voor rust was Janssen als aangever meer succesvol. Giuliano kwam van rechts naar binnen en speelde de bal naar Janssen, die vlak voor het strafschopgebied zocht naar ruimte voor een schot. Die vond hij niet, waardoor hij de bal teruggaf aan Giuliano. De Braziliaan passeerde zijn directe tegenstander en schoot in de verre hoek raak. Voor Janssen betekende dit zijn vierde assist van het seizoen, terwijl hij op twee competitiegoals staat.

In de tweede helft probeerde Antalyaspor nog wel om terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte niet. Fenerbahçe behield zijn voorsprong en staat derde in de Süper Lig, met zes punten minder dan koploper Galatasaray. Janssen bleef tegen Antalyaspor negentig minuten op het veld staan en pakte kort voor tijd nog een gele kaart, waardoor hij volgende week ontbreekt tegen Kasimpasa. Mogelijk kan Robin van Persie dan zijn plek overnemen: Van Persie is op de weg terug na een knieblessure en traint inmiddels  weer met de groep mee bij Fenerbahçe.