Janssen voorkomt zege De Graafschap in Almere

Het eerste duel in de play-offs om promotie naar de Eredivisie heeft geen winnaar opgeleverd. Almere City FC maakte in eigen huis een achterstand goed tegen De Graafschap (1-1).

Als winnaar van de tweede periode, omdat kampioen NEC de eerste al had gewonnen, wist Almere City al vroeg in het seizoen dat het zou deelnemen aan de nacompetitie. Daarin is de ploeg van trainer Fred Grim slechts een outsider, aangezien het van alle deelnemers het laagst - op de tiende plaats - eindigde.

Na ruim een kwartier kwam De Graafschap, dat op de zesde plek eindigde in de Jupiler League, via Karim Tarfi op voorsprong. De middenvelder krulde een vrije trap fraai binnen. Vijf minuten na rust trok Vincent Janssen de stand gelijk door alleen voor doelman Hidde Jurjus koel af te ronden.

Het bleef bij 1-1, waardoor er na één wedstrijd nog niets is beslist. Vrijdag gaan beide clubs in Doetinchem op herhaling. De winnaar van het tweeluik komt in de volgende ronde uit tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. Dat is op dit moment Go Ahead Eagles.