Janssen verliest opnieuw bekerfinale: 'Verschrikkelijk zuur'

Willem Janssen heeft voor de tweede keer in zijn carrière de finale van het KNVB-bekertoernooi verloren van Feyenoord. De FC Utrecht-aanvoerder is er flink kapot van. 'Het komt hard aan, ik heb er geen woorden voor.'

Acht jaar geleden stond Janssen ook al met lege handen in De Kuip, toen hij met Roda JC Kerkrade de finale met 2-0 verloor van de Rotterdammers. De middenvelder baalt flink van de nederlaag. 'Dit is echt verschrikkelijk zuur. Je hebt zo'n mooie kans op een prijs. Als je hem dan zo aan je neus voorbij ziet gaan, doet dat natuurlijk ontzettend pijn', treurt Janssen.

'De eerste helft was niet goed van onze kant', blikt Janssen terug op het eerste bedrijf, waarin Feyenoord via Michiel Kramer de voorsprong pakte. 'Maar we gaven ook niet heel veel weg, de wedstrijd zat redelijk op slot. Zij waren misschien iets beter, maar voor ons waren er mogelijkheden in de omschakeling. Dat speelden we een aantal keer niet goed uit', baalt de Limburger.

Utrecht kwam zes minuten na rust nog op gelijke hoogte, maar Eljero Elia maakte na een individuele actie via de rug van doelman Filip Bednarek een kwartier voor tijd de winnende treffer. 'Uiteindelijk maakt de klasse van Elia het verschil. Dat moment was beslissend voor de wedstrijd', vindt Janssen, die nu met Utrecht via de competitie Europees voetbal moet zien af te dwingen.