Janssen kan nederlaag tegen Atlético niet voorkomen

Tottenham Hotspur heeft ook zijn tweede wedstrijd in de International Champions Cup verloren. De ploeg van Mauricio Pochettino, met Vincent Janssen in de spits en Michel Vorm onder de lat, verloor met 1-0 in Melbourne van Atlético Madrid. Diego Godín zorgde voor het enige doelpunt.

Spurs begon de wedstrijd met een jeugdig elftal, waar Vorm met z'n 32 jaar veruit de oudste was. Desondanks speelde de Londense ploeg in de eerste helft brutaal tegen het ervaren team van Atlético.

De beste kansen waren dan ook voor Tottenham. Zo trof de negentienjarige Joshua Onomah de lat na een afgeslagen bal en schoot Erik Lamela na een goede combinatie met Janssen op de paal. Godín zorgde echter vlak voor rust voor de openingstreffer. De Uruguayaanse verdediger reageerde attent bij de tweede paal en tikte de bal achter Vorm.

Na rust liet Atlético zich iets terugzakken, waardoor de Spanjaarden geen grote kansen meer creëerden. Tottenham was in de tweede helft nog wel een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, met onder andere een vrije trap van Janssen. Atlético-doelman Jan Oblak hield de voormalig AZ-spits echter op knappe wijze van scoren van.

Pochettino haalde beide Nederlanders een kwartier voor tijd naar de kant, waarna de zege niet meer in gevaar kwam voor de Madrilenen.