Janssen houdt in Friesland vast aan Gentenaar

Reacties

Voor het uitduel met SC Heerenveen houdt NEC-trainer Anton Janssen vast aan de ploeg die vorige week 2-2 speelde tegen FC Utrecht. Alleen Søren Rieks promoveert tot basisklant.

Janssen houdt in Friesland vast aan Gentenaar

'Natuurlijk moeten we het wedstrijd voor wedstrijd bekijken, maar we proberen vanaf nu zoveel mogelijk in een vaste opstelling te spelen', gaf Janssen uitleg. Dat betekent ook dat ervaren krachten als doelman Dennis Gentenaar (38) en Jeffrey Leiwakabessy (33) zaterdag tegen SC Heerenveen weer aan de aftrap komen.

De trainer van degradatiekandidaat NEC beseft dat de kracht van SC Heerenveen vooral in de aanval ligt, terwijl zijn ploeg juist defensief zwak presteert. De Nijmeegse formatie incasseerde dit seizoen al 69 treffers en hield geen enkele keer de nul.

'Maar we gaan onze eigen ploeg niet aanpassen. Er is gezocht naar een balans tussen verdediging en aanval en die handhaven we', aldus Janssen, die wel een wijzing doorvoerde. 'Søren Rieks keert zaterdag terug in de basis, Navarone Foor begint daarom op de bank. Dat is een keuze op basis van rendement. Navarone heeft ook hangend op links een paar goede wedstrijden gespeeld, maar daar kiezen we nu voor Jakob Jantscher.'

Victor Pálsson, vorige week geschorst, is er tegen SC Heerenveen sowieso niet bij. Voor de IJslander is er voorlopig geen plaats in A-selectie. 'Ik wil het niet groter maken dan het is, maar hij heeft deze week een grens overschreden', gaf Janssen aan. 'Dat was niet de eerste keer, dus daarom is hij voorlopig even geschorst.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.