Janssen helpt Spurs met eerste goal aan ruime bekerzege

Vincent Janssen heeft zijn eerste officiële doelpunt voor Tottenham Hotspur gemaakt. De Nederlandse spits begon in de basis bij het League Cup-duel met Gillingham en maakte één van de vijf treffers van zijn ploeg.

Tottenham Hotspur - Gillingham FC 5-0
Mauricio Pochettino stuurde met Michel Vorm en Janssen twee Nederlanders het veld in voor het treffen met de League One-club. Christian Eriksen droeg de aanvoerdersband bij de thuisploeg en maakte dat vertrouwen met twee treffers meer dan waar.

Janssen deed vervolgens een duit in het zakje door vanaf de strafschopstip zijn officiële rekening bij Spurs te openen. Door doelpunten van Josh Onomah en Erik Lamela liep Tottenham verder uit naar 5-0.

Southampton – Crystal Palace 2-0
Charlie Austin was opnieuw belangrijk voor The Saints met zijn vierde treffer in een week tijd. De Engelse spits, eerder al trefzeker in de Europa League tegen Sparta Praag (twee keer) en in de competitie tegen Swansea City, zette de thuisploeg na 33 minuten vanaf elf meter op voorsprong. Jake Hesketh verdubbelde na ruim een uur de score. Southampton, met Cuco Martina en Jordy Clasie in de basis, kwam vervolgens niet meer in de problemen.

Queens Park Rangers – Sunderland 1-2
Patrick van Aanholt begon gewoon in de basis bij Sunderland voor het bekerduel met QPR. De Nederlander, die de afgelopen dagen onderwerp was van een vreemde soap, kon echter niet voorkomen dat Sandro de thuisploeg in de zestigste minuut op 1-0 zette. Paddy McNair werd vervolgens de onverwachte held van The Black Cats door in de laatste twintig minuten twee keer te scoren.

West Ham United – Accrington Stanley 1-0
West Ham United kroop tegen Accrington Stanley door het oog van de naald. Tot in de extra tijd hield de League Two-club stand tegen de in de Premier League dramatisch presterende ploeg van manager Slaven Bilic. Dimitri Payet zorgde er in de zesde minuut van de extra tijd met zijn specialiteit – een vrije trap – voor dat West Ham na drie competitienederlagen op rij weer eens kon juichen. De zege was uiterst welkom, omdat The Hammers zich in de play-offs van de Europa League hadden geblameerd tegen Astria Giurgiu.

Hét moment dat tot grote opluchting leidt bij alles wat West Ham is.

Stoke City – Hull City 1-2
Voormalig AZ-middenvelder Markus Henriksen groeide in het bekerduel tussen Stoke City en Hull City uit tot matchwinner. De Noor beleefde een droomdebuut door in de negentigste minuut te scoren na terugleggen van Will Keane. Vlak voor rust hadden The Tigers ook al toegeslagen dankzij een prachtige halfvolley van Ryan Mason. Dat was een flinke tegenvaller voor Stoke, dat met Bruno Martins Indi en Erik Pieters in de basis aanvankelijk nog leidde dankzij Marko Arnautovic. The Potters verloren in de Premier League ook al vier keer op rij.

Bekijk hier alle overige uitslagen van woensdag in de League Cup.