Janssen heeft liefde nodig, Van Bronckhorst is niet saai

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Janssen heeft liefde nodig, Van Bronckhorst is niet saai

Vincent Janssen zal niet alleen harder moeten trainen om meer speeltijd te krijgen bij Tottenham Hotspur. Volgens manager Mauricio Pochettino heeft de Nederlandse spits ook liefde nodig. Janssen mocht vorige week in het FA Cup-toernooi starten tegen Aston Villa, maar maakte geen goede indruk. 'Op dit moment heeft hij liefde nodig. Misschien moeten we hem extra werk geven om fitter en scherper te worden, zodat hij dat goede gevoel terugkrijgt.' (The Evening Standard)

'Je weet als trainer van een grote club dat je maar één dingetje verkeerd hoeft uit te leggen en overal verschijnen de grote koppen op internet. Het is een vorm van bescherming dat ik niet overal diep op inga.'
• Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vindt niet dat zijn wekelijkse persconferenties saai zijn. 'Ach, saai. Wat is saai? Als je zeven keer in drie weken een wedstrijd speelt en je moet daar als trainer continu op vooruit- en terugblikken, dan heb je op een gegeven moment als trainer ook nauwelijks nog iets te melden. Als trainer van Feyenoord moet je gewoon niet alles in het openbaar zeggen. Journalisten hebben daar misschien een probleem mee, maar ik vertegenwoordig altijd en overal de club Feyenoord. Dat is een grote verantwoordelijkheid.' (AD)

Rick Karsdorp staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar de rechtsback is niet van plan om Feyenoord deze winter te verlaten. 'We lezen dingen en als je goed bent met een bepaalde speler heb je het daarover. Ik kan niet in de hoofden van andere jongens kijken. Maar ik kan me niet voorstellen dat je wil vertrekken bij de club als je zo'n grote kans hebt om voor het eerst kampioen van Nederland te worden. Nu kan het gebeuren, joh!' (De Telegraaf)

Louis van Gaal denkt dat Feyenoord dit jaar eindelijk weer kampioen wordt. 'Het wordt tijd dat Feyenoord kampioen wordt. Ik hoop dit ook voor het Nederlandse voetbal, maar...', twijfelt Van Gaal, die bedoelt dat de buit nog lang niet binnen is voor de Rotterdammers. (AD)

• Het Australische Melbourne Victory stond vrijdag al met 3-0 voor toen Dimitri Petratos dit deed namens tegenstander Brisbane Roar.

• De opvolgers van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo staan klaar, meent Paul Pogba. 'Je weet het nooit met Messi en Ronaldo, maar je kan kijken naar Neymar, Eden Hazard en Marco Reus. Zij zijn jong en zouden hen kunnen vervangen. Neymar is de toekomst, ik geniet ervan als ik hem zie spelen. Hij heeft alle vaardigheden, het lijkt alsof hij danst op het veld.' (IB Times)

• Een mooie onderscheiding lonkt voor Diego Maradona. De Argentijnse oud-aanvaller ontvangt in mei het ereburgerschap van Napels voor zijn verdiensten bij Napoli. De club viert dan dat het dertig jaar geleden is dat ze voor het eerst kampioen van Italië werden. Maradona speelde tussen 1984 en 1991 voor Napoli.

Jurgen Klinsmann werd in november ontslagen als bondscoach van de Verenigde Staten en bereidt zich nu voor op een nieuwe baan. 'Dat ontslag verraste me niet', zegt hij tegenover de LA Times. 'Ik snap wat mensen zeggen en wat er wordt geschreven. Ik lees tussen de regels door. Misschien ga ik nu een beetje Spaans leren, zodat ik goed voorbereid ben als een kans in een Spaanstalig land zich voordoet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.