Janssen blijft Messi en Ibrahimovic in 2016 voor

Reacties

Vincent Janssen behoort met zijn productie voor AZ in 2016 tot de groten in Europa. Ron Vlaar is een andere pijler onder het Alkmaarse succes.

Janssen blijft Messi en Ibrahimovic in 2016 voor

In 2016 laat Janssen zich in de Eredivisie nadrukkelijk gelden als goalgetter, terwijl hij ook in het KNVB-bekertoernooi tegen HHC Hardenberg een keer scoorde. Alleen tegen NEC stond hij droog. In de andere vier Eredivisie-duels tekende de AZ-spits voor zeven doelpunten. Met dat aantal staat hij vijfde op de Europese ranglijst.

Benfica-spits Jonas (tien goals) voert de lijst aan voor Karim Benzema (Real Madrid), Islam Slimani (Sporting Lissabon) en Gonzalo Higuaín (Napoli), die op hun beurt in 2016 acht keer tot scoren kwamen in competitieverband.

Janssen blijft daarentegen wel Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic (beiden zes goals) voor. Wat het gemiddelde aantal minuten per doelpunt betreft troeft de AZ-spits meer Europese goalgetters af. Alleen Borja Bastón (Eibar) en Kostas Mitroglou (Benfica) hebben een beter moyenne dan Janssen, die slechts 59 minuten had voor een doelpunt.

Vlaar in AZ-shirt nog ongeslagen
Het succes van AZ in dit kalenderjaar laat zich niet alleen verklaren door de scoringsdrift van Janssen. Ron Vlaar bewijst zijn waarde voor de Alkmaarders, die sinds de comeback van de international niet meer verloren. Sterker nog, de zes Eredivisie-duels met Vlaar leverden de Alkmaarders zestien punten op.

Topscorers van 2016
Naam: Club: Goals (duels): Minuten per goal:
1. Jonas (Benfica) 10 (7) 60
2. Karim Benzema (Real Madrid) 8 (6) 60
  Islam Slimani (Sporting) 8 (6) 68
  Gonzalo Higuaín (Napoli) 8 (7) 70
5. Kostas Mitroglou (Benfica) 7 (7) 46
  Borja Batsón (Eibar) 7 (5) 53
  Vincent Janssen (AZ) 7 (5) 59
  Sergio Agüero (Man. City) 7 (6) 76
9. Lionel Messi (Barcelona) 6 (6) 83
  Zlatan Ibrahimovic (PSG) 6 (6) 87
  Jermain Defoe (Sunderland) 6 (6) 90
  Bruno Moreira (Paços de F.) 6 (7) 99
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.