Janssen beslist in extremis duel tussen Utrecht en Vitesse

Reacties

Het duel tussen FC Utrecht en Vitesse leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Willem Janssen besloot anders: 1-0.

Janssen beslist in extremis duel tussen Utrecht en Vitesse

Voor Vitesse deden de laatste twee duels in de Eredivisie er niet meer toe. Vorige week won de ploeg van trainer Henk Fraser de KNVB-beker, waardoor de Arnhemmers zich rechtstreeks plaatsten voor de groepsfase van de Europa League. De eindklassering deed er dus niet meer toe, aan de play-offs hoeft niet te worden deelgenomen. FC Utrecht wel, maar met nog twee duels voor de boeg waren de Domstedelingen al verzekerd van de vierde plaats in de Eredivisie.

En dus stond er zondagmiddag in Stadion Galgenwaard helemaal niets meer op het spel. Desondanks maakten beide clubs er een bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd van. De start van de wedstrijd was duidelijk voor Vitesse, dat via Lewis Baker, Milot Rashica en Ricky van Wolfswinkel mogelijkheden kreeg in de openingsfase.

Daarna kwam FC Utrecht steeds beter in de wedstrijd. Met name Gyrano Kerk liet zich zien aan de kant van de thuisclub, maar ook Sébastien Haller kreeg een enorme kans. Na rust was de thuisclub de bovenliggende partij, maar de ploeg van trainer Erik ten Hag vergat zichzelf te belonen. Yassin Ayoub en Richairo Zivkovic stichtten gevaar, maar aan de andere kant moest doelman David Jensen handelend optreden bij een inzet van Van Wolfswinkel.

Toen de extra speeltijd eigenlijk al verstreken was, werd het uiteindelijk nog 1-0 door een rake kopbal van Janssen. FC Utrecht heeft door de overwinning 59 punten, waardoor het na 33 wedstrijden vierde staat. Vitesse heeft elf punten minder en bezet de zesde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.