Jansen zet vraagtekens bij instelling jongeren als Bruma

Marcell Jansen gooit extra olie op het vuur bij Hamburger SV met kritiek op de clubleiding én de instelling van zijn jongere ploeggenoten als Jeffrey Bruma.

Jansen zet vraagtekens bij instelling jongeren als Bruma

Na de pijnlijke afstraffing in München kwamen de problemen bij HSV aan de oppervlakte. Een barbecue voor de fans, betaald door de spelers, was het antwoord op het debacle. Jansen (foto) ziet dat gebaar niet zitten. 'Als je met 9-2 verliest, dan ben je al genoeg bestraft. Dan heeft een barbecue geen zin, voor niemand.'

Volgens Jansen kunnen de slechte resultaten toegeschreven worden aan de jongere garde bij HSV. 'De instelling van veel jonge spelers is niet goed. Het ontbreekt aan verantwoordelijkheidsgevoel. De schuld ligt bij de ouders en de zaakwaarnemers, en HSV is daarvan de dupe.'

Jansen wijst daarmee ook richting de 22-jarige Bruma. De Chelsea-huurling was een van de slachtoffers van de pijnlijke 9-2 nederlaag bij Bayern München. Een week na het echec kwam hij tegen SC Freiburg niet in actie. Dat duel ging overigens ook verloren.

In plaats daarvan mocht hij zich een dag later net als zeven spelers uit de A-selectie melden bij de HSV-reserves. Een succes werd het allerminst. Bruma scoorde weliswaar, maar maakte ook een eigen doelpunt. BSV SW Rehden won uiteindelijk met 4-1, waardoor HSV II dreigt te degraderen naar de amateurs.

Van der VaartJansen voelt zich geroepen zich te uiten over de crisis bij HSV. 'Dat wordt verwacht van leiders.' En juist die laatste zijn dun bezaaid in de spelersgroep. Volgens de 27-jarige middenvelder mag de clubleiding zich dat aanrekenen.

Het gebrek aan continuïteit ziet hij als achterliggende oorzaak. 'Ik geloof dat met mij er nog twee spelers zijn met wie ik vijf jaar geleden bij HSV ben begonnen. En ik weet niet hoeveel trainers, technisch directeuren en andere verantwoordelijken de club inmiddels heeft gehad.'

Net als Jansen heeft Heiko Westermann problemen met de jongere generatie. De verdediger kreeg in de rust van het duel met Bayern nauwelijks respons en heeft daarom zijn aanvoerdersband ingeleverd. Rafael van der Vaart is voorlopig als zijn opvolger aangewezen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen