Jansen vrijgesproken van spugen naar scheidsrechter

Reacties

Anco Jansen is door de beroepscommissie van de KNVB vrijgesproken. De aanvaller van Roda JC Kerkrade kreeg aanvankelijk nog een schorsing van zes duels opgelegd voor spugen richting scheidsrechter Jeroen Sanders, maar in een beroepszaak is die straf volledig ingetrokken.

Jansen vrijgesproken van spugen naar scheidsrechter

De wedstrijd tussen Roda en MVV Maastricht waarin het vermeende incident tussen Sanders en Jansen plaatsvond dateert alweer van 1 februari. De 25-jarige Zwollenaar kreeg na 25 minuten de rode kaart, omdat hij volgens de zienswijze van de scheidsrechter had gespuugd. Sanders had de Roda JC-spits aanvankelijk nog geel gegeven wegens protesteren.

Wat volgde was een inmiddels al twee weken voortdurende soap. Jansen ontkende meteen na afloop al te hebben gespuugd naar Sanders, maar kreeg een dag later wel een schikkingsvoorstel van zes wedstrijden. Ook toen speler en club daarmee niet akkoord gingen, handhaafde de KNVB die schorsing. In hoger beroep is Jansen nu toch nog vrijgesproken van die enorme straf.

Daarmee gaat de beroepscommissie voorbij aan het rapport dat Sanders opmaakte. In feite wordt de rode kaart van Janssen dus geseponeerd. Roda JC maakt verder geen details bekend. De KNVB heeft niet veel later bekend gemaakt dat de tv-beelden onvoldoende eenduidig en overtuigend zijn. Jansen kan daardoor ook vrijdag thuis tegen VVV-Venlo gewoon weer in actie kan komen voor Roda.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.