Jansen vreest bescherming tuchtcollege 'warrige arbiter'

Reacties

Anco Jansen heeft nogmaals gezegd niet te hebben gespuugd richting scheidsrechter Jeroen Sanders. Dinsdag dient zijn zaak voor de tuchtcommissie van de KNVB.

Jansen vreest bescherming tuchtcollege 'warrige arbiter'

Maandagavond sleepte hij met Roda JC Kerkrade na een 3-0 achterstand een punt uit het vuur bij Jong Ajax: 3-3. Na afloop ging Jansen tegenover FOX Sports in op het bizarre incident van twee weken geleden, toen hij tegen MVV Maastricht rood kreeg omdat hij richting scheidsrechter Jeroen Sanders zou hebben gespuugd. Jansen zelf houdt vol onschuldig te zijn, maar heeft weinig vertrouwen in vrijspraak, hetgeen volgens hem terecht zou zijn.

Dinsdag komt de zaak voor de tuchtcommissie, aangezien Roda JC en Jansen niet akkoord gingen met de schorsing van zes duels. 'Ik kan hier gewoon in alle eerlijkheid zeggen dat ik het niet heb gedaan, we gaan niet voor niks voor de tweede keer in beroep. Ik ga ervan uit dat ik word vrijgesproken, dat móét. Er is geen bewijs, dat kan natuurlijk niet als je iets niet hebt gedaan', sprak hij.

Wel wilde Jansen zijn eigen visie geven. 'Ik liep hem voorbij en schold op hem, vandaar die beweging met mijn hoofd. Ik zal niet herhalen wat ik heb gezegd, maar ik heb absoluut niet gespuugd. Dat vind ik te laag. Ik weet ook niet wat de scheidsrechter gezien heeft, hij was er zelf behoorlijk warrig over. Maar ja, de eerste keer ben ik ook niet vrijgesproken. De tuchtcommissie dekt waarschijnlijk weer de scheidsrechter, maar ik hoop dat ze dat nu niet doen. Daar hebben ze namelijk helemaal geen recht toe.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.