Jansen en García mogen zich bewijzen bij Groningen

Michael Jansen en Gonzalo García krijgen bij FC Groningen tijdens de voorbereiding een kans om zich te bewijzen. Het tweetal mag in principe uitkijken naar een andere club, maar is niet per definitie afgeschreven.

Jansen en García mogen zich bewijzen bij Groningen

De 26-jarige Jansen werd vorig seizoen tijdens de winterstop uitgeleend aan Go Ahead Eagles. Zijn contract in Groningen loopt nog een jaar door. De verbintenis met de eveneens 26-jarige Garcia (foto) loopt af in 2012. Afgelopen jaar kwam hij op huurbasis uit voor VVV-Venlo.

'Beiden zijn volwaardig lid van de selectie', licht FC Groningen-coach Pieter Huistra toe aan Voetbal International. 'Met die insteek zijn we aan de voorbereiding begonnen. Ze gaan ook gewoon mee op trainingskamp in Portugal.'

Huistra erkent dat de spelers zich wel moeten bewijzen. Een (tijdelijk) vertrek is nog steeds een optie. 'Mocht er een club voor hen komen, dan willen we kijken wat de mogelijkheden zijn.' De selectie van Groningen voor komend seizoen is ingevuld. Met het herstel van reservedoelman Brian van Loo (kuit) kan Huistra over een volledig fitte groep beschikken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen