Jansen: 'Een moeizame, maar verdiende overwinning'

Dankzij een uitzege op Roda JC Kerkrade (1-2) kwam FC Twente vrijdagavond op gelijke hoogte met koploper Vitesse, maar trainer Michel Jansen was na afloop kritisch over de eerste helft van zijn ploeg.

'Roda kon ons in de eerste helft pijn doen vanuit de omschakeling', blikte Jansen na de wedstrijd terug. 'We legden te weinig energie in de wedstrijd. Toch kregen we, onder anderen via Promes, nog een aantal kansen. Vlak voor rust kom je op 1-0 achterstand.'

'We deden de tweede helft beter wat we van te voren afgesproken hadden met elkaar. Hoog druk zetten en Roda afjagen', vervolgde de Twente-trainer. 'Een doelpunt kon op een gegeven moment niet uitblijven. Dan is het mooi dat de beste man van het veld (doelt op Luc Castaignos, red.) hem maakt. Uiteindelijk weten we door te drukken en komen we op 2-1.'

'Op het einde hadden we een engeltje, want Roda schiet nog op de binnenkant van de paal. Naast Castaignos verdient ook Tim Breukers een compliment. Tim heeft een tijd niet gespeeld, maar hij viel prima in. Al met al een moeizame, maar verdiende overwinning.'