Jans: 'Zwolle gewoon beter dan de kampioen van Tsjechië'

Ron Jans beseft dat PEC Zwolle zichzelf tekort heeft gedaan tegen Sparta Praag in de voorronde van de Europa League. Toch heeft de coach van de Zwollenaren alle vertrouwen in de return in Praag.

'We hadden vandaag kunnen en misschien wel moeten winnen', zei Jans in gesprek met FOX Sports. 'Want op basis van de wedstrijd was PEC Zwolle gewoon beter dan de kampioen van Tsjechië.'

'Maar ik denk dat we volgende week hetzelfde kunnen laten zien. Sparta Praag had veel moeite met ons spel en ik denk ook dat wij in Praag kunnen winnen', besloot Jans.

In Zwolle liet Maikel van der Werff in de eerste helft dé kans op de 1-0 liggen door vanaf elf meter te missen. 'Een vervelend moment en ik kon op dat moment wel door de grond zakken', vertelde Van der Werff na de wedstrijd.

'Gelukkig pakten we daarna de draad weer op en hebben we een goede eerste helft neergezet. Alleen de tweede helft was helaas iets minder. Hoe dat komt? Dat is lastig te verklaren. We waren gewoon heel slordig', legde de centrale verdediger uit.

Invalbeurtje
In navolging van trainer Ron Jans had ook doelpuntenmaker Jody Lukoki na afloop alle vertrouwen in de return. 'Wat we hebben laten zien geeft aan dat we voldoende kans hebben in Praag. Wij waren de betere ploeg en hadden de beste kansen', verklaarde de buitenspeler, die als invaller zijn eerste Europese treffer aantekende. 'Heerlijk. Het was een aardig invalbeurtje, maar helaas niet voldoende voor de overwinning.'