Jans: 'Zou leuk zijn om van Rienstra achteraf hand te krijgen'

Reacties

PEC Zwolle verloor zijn laatste drie uitduels, maar trainer Ron Jans hoopt dat zijn ploeg die reeks in Alkmaar kan beëindigen. 'We moeten top zijn om daar met drie punten naar huis te gaan', blikt Jans vooruit op het treffen met AZ zaterdag (19.45 uur).

Jans: 'Zou leuk zijn om van Rienstra achteraf hand te krijgen'

'Volgens mij heeft PEC Zwolle niet zo vaak gewonnen in Alkmaar', zegt Jans tegen het clubkanaal van PEC. Sinds de promotie in 2012 gingen de Zwollenaren drie keer op bezoek in het AFAS Stadion, maar haalden ze geen punten. De laatste keer dat PEC in Alkmaar won, dateert van 1986. De ploeg van Jans heeft het sowieso moeilijk in uitwedstrijden. Van de 44 punten tot nu toe dit seizoen werden er slechts vijftien in uitduels behaald. 'Het zou leuk zijn om dat een keer te doorbreken. Met name omdat nu naar het einde elk punt en elke goal belangrijk kan zijn om eventueel play-offs te spelen of niet', aldus de trainer.

Voor de play-offs om een ticket voor de Europa League is AZ een belangrijke concurrent voor PEC. De ploeg van John van den Brom heeft drie punten meer dan de bezoekers. Bij een zege in Alkmaar gaat PEC over AZ heen. 'Een mooie uitdaging', vindt Jans. 'Het verschil is ook niet zo groot. Het zou leuk zijn om van Ben Rienstra achteraf een hand te krijgen met: "Gefeliciteerd trainer", maar dat is andersom net zo goed het geval', verwijst Jans naar de middenvelder die in de zomer de overstap maakte van Zwolle naar AZ.

De PEC-trainer kan zaterdag niet beschikken over aanvoerder Bram van Polen en Stef Nijland. 'Bram kreeg een schop op zijn scheenbeen in het duel met Roda JC Kerkrade (3-1, red.) en zijn enkelbanden zijn ook beschadigd, dus ik verwacht dat het voor hem ook lastig wordt om de wedstrijd tegen NEC te halen. Stef heeft al tijden ingetogen moeten trainen en spelen, omdat hij last had van een enkelblessure. Hij heeft in ieder geval tot en met NEC rust.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.