Jans wil buitenspeler met kwaliteiten van Lukoki

Reacties

PEC Zwolle gaat een deel van het bedrag dat het Bulgaarse PFK Ludogorets voor Jody Lukoki neerlegde - omstreeks één miljoen euro - investeren in de spelersgroep.

Jans wil buitenspeler met kwaliteiten van Lukoki

'We kunnen het geld goed gebruiken om onze selectie weer op
peil te brengen', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp. 'We zijn al
aardig op weg, de groep is alleen nog wat smal.' PEC gaat op zoek naar een
buitenspeler met dezelfde kwaliteiten als Lukoki. 'Want Jody was met zijn
snelheid en diepgang echt een wapen voor onze ploeg', zegt trainer Ron Jans. 'Het liefst spelen we met in ieder geval aan één kant met zo'n buitenspeler.'

Thanasis Karagounis is een flankspeler die op de plek van Lukoki uit de voeten kan, maar de Griek is op de weg terug na een kruisbandblessure en heeft volgens Jans nog een maand of drie nodig voordat hij wedstrijdfit is. Vooralsnog haalde PEC slechts één directe versterking voor het eerste elftal: spits Lars Veldwijk, afkomstig van Nottingham Forest.

Van hem heeft Jans een zeer goede eerste indruk. 'Lars kwam in ons eerste gesprek al meteen heel goed over, en de eerste dagen van de voorbereiding is het niet anders. Hij heeft veel kwaliteiten en kan nog ontzettend veel stappen zetten. Ik verwacht wel wat van hem.'

PEC aast ook nog op een nieuwe keeper (Jans hoopt nog op Warner Hahn) en één of twee nieuwe centrumverdedigers. Oud-speler Giovanni Gravenbeek en Bart Schenkeveld trainen op eigen verzoek mee, maar volgens Jans in eerste instantie puur om in conditie te blijven.  Anders is dat mogelijk met stagiair Emmanuel Embende (19), een 1.97 meter lange centrale verdediger die afkomstig is van Borussia Dortmund. Hij liet de eerste trainingsdagen een positieve indruk achter.

PEC bond rechtsback Kingsley Ehizibue, product van de eigen opleiding, voor twee seizoenen en laat Leroy Labylle transfervrij gaan. De verdediger annex middenvelder staat in de belangstelling van De Graafschap, VVV-Venlo, MVV Maastricht en Helmond Sport.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.