Jans vindt Zwolle beter dan United, film over Gascoigne

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Jans vindt Zwolle beter dan United, film over Gascoigne

'Ik durf te beweren dat PEC Zwolle op dit moment beter speelt dan United.'
• Een mooi compliment voor Ron Jans, trainer van PEC Zwolle. Aan de andere kant zal manager Louis van Gaal van Manchester United niet blij zijn met de opmerking van Martin van Geel. De technisch directeur van Feyenoord was maandag geschrokken van het duel tussen Southampton en de ploeg van Van Gaal. 'United was schrijnend, geen kans gehad.' (AD)

'Ik heb die wedstrijd tegen Southampton gezien  en wij waren écht beter dan Manchester United. Die waren zó slecht.'
Ron Jans sluit zich aan bij de analyse van Martin van Geel, al houdt de trainer van PEC Zwolle een slag om de arm. 'Over een heel seizoen denk ik niet dat wij beter zijn dan United.' (FOX Sports)

• Wie breed heeft, laat breed hangen. Dus pakte Cristiano Ronaldo flink uit toen hij zijn ploeggenoten met een cadeau wilde bedanken voor de winst van de Champions League in het voorgaande seizoen. Alle spelers van Real Madrid kregen van de Portugese aanvaller een horloge dat ruim achtduizend euro waard was, een gul gebaar. (Het Nieuwsblad)

• Het lijkt erop dat het turbulente leven van oud-voetballer Paul Gascoigne verfilmd wordt. De Engelsman wil dat Sean Bean de hoofdrol speelt. De werktitel van de film, die zowel de hoogte- als dieptepunten in het leven van Gascoigne in beeld brengt, zou Gazza - British Raging Bull luiden. (Daily Star)

Marco Boogers is een van de tien genomineerden voor de titel Dordtenaar van het Jaar. De technisch directeur van FC Dordrecht leidde zijn club dit jaar naar de Eredivisie, waar de promovendus overigens stijf onderaan staat. De concurrentie van Boogers liegt er trouwens niet om. Hij neemt het onder meer op tegen een wijkagent, een vrijwilliger van een kinderboerderij en de leider van de partij Beter voor Dordt. (Algemeen Dagblad)

'Naar Wim Jansen zou ik graag eens willen luisteren. Die hoor je nooit terwijl hij ons veel kan vertellen over opleiden.'
• Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax komt aan het woord in het Algemeen Dagblad en hij vindt het jammer dat Feyenoord-adviseur Wim Jansen maandag niet aanwezig is tijdens het KNVB-symposium.

'Je hebt doelstellingen en ambitie. Toon Gerbrands riep laatst ook dat het fantastisch zou zijn als PSV weer de tweede ronde van de Champions League haalt. Dat mag. Dat is ambitie. Maar je doelstelling moet realistisch zijn.'
• PSV is hard op weg om als koploper de winterstop in te gaan en mogelijk keren de Eindhovenaren komend seizoen na zes jaar afwezigheid terug in de Champions League, maar volgens technisch manager Marcel Brands moet algemeen directeur Toon Gerbrands wel realistisch blijven (AD)

• Eigen doelpunten zien er vaak knullig uit, maar de Engelse amateur in onderstaand filmpje overdrijft wel een beetje.

'Natuurlijk blijf ik.'
• In een wel heel kort gesprek laat Guus Hiddink weten dat hij aanblijft als bondscoach van het Nederlands elftal. (de Volkskrant)

'Ik won mijn eerste El Clásico met 3-0 en hoop dat ik deze derby ook zal winnen.'
• Manchester United, dat zijn laatste vijf duels in de Premier League won, krijgt zondag bezoek van Liverpool en manager Louis van Gaal aast op een zesde zege. Als trainer van Barcelona heeft hij in ieder geval ervaring in het winnen van beladen wedstrijden.

'Van Persie is nog maar 31 jaar maar begint er op het veld meer en meer uit te zien als een oude man.'
• Aan het woord is Raymond Verheijen, die via Twitter weer eens losgaat. Zo oogt Robin van Persie niet meer zo jong 'door de schade die aan zijn lichaam is toegebracht tijdens zijn tijd bij Arsenal.' De inspanningsfysioloog heeft het dit keer voorzien op Arsenal en is zo weer even verzekerd van wat aandacht van de Britse media.

'Weer een legende, hè? Ik denk dat hij ook op zijn woorden moet letten. Het gebouw en de faciliteiten zijn niet zo belangrijk, maar een goede filosofie en technische staf wel.'
Voormalig Manchester United-speler Paul Scholes bekritiseerde afgelopen week de jeugdopleiding van United nadat rivaal Manchester City de plannen voor een nieuw jeugdcomplex bekend maakte. Deze uitlatingen leken manager Louis van Gaal, die het eerder deze week al aan de stok kreeg met Gary Neville, in het verkeerde keelgat te schieten.

• Overigens heeft Alexis Sánchez het uitstekend naar zijn zin bij Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.