Jans vestigt hoop op kwartet: 'Meer zielen, meer punten'

Reacties

Ron Jans kan voor het competitieduel met Vitesse weer beschikken over vier belangrijke spelers. Daarmee hoopt de coach van PEC Zwolle een einde te maken aan de zwakke reeks in de Eredivisie.

Jans vestigt hoop op kwartet: 'Meer zielen, meer punten'

De Zwollenaren verloren de laatste drie wedstrijden tegen achtereenvolgens SC Heerenveen (4-0), Go Ahead Eagles (1-0) en ADO Den Haag (3-2). Ondanks de drie nederlagen bezet PEC nog wel de vijfde plaats in de Eredivisie.

De afgelopen weken miste Jans onder anderen Bram van Polen, Ryan Thomas en Tomas Necid, terwijl ook Mustafa Saymak, die tegen ADO al als invaller binnen de lijnen kwam, lange tijd niet inzetbaar was.

Voor clubtopscorer lonkt Necid lonkt zijn rentree sinds zijn terugkeer in januari. 'Als alles goed gaat, gaat hij mee naar Arnhem,' aldus Jans tijdens de persconferentie. De terugkeer van Necid, Van Polen, Thomas en Saymak moet voor een boost zorgen volgens Jans. 'Als iedereen fit is, gaan we er in kwaliteit op vooruit. Hoe meer zielen, hoe meer punten.'

PEC kende dit seizoen weer een uitstekende start in de competitie, waardoor de resultaten in de afgelopen weken opvallend zijn. Volgens Jans een mentale kwestie. 'Tegen Go Ahead spelen we met tien man op ons best en bij ADO gaan we pas na een 2-0 achterstand overtuigend spelen. Het kan dus alleen maar beter. Als je in Arnhem wint, dan is dat blok van drie nederlagen wel weg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.