Jans, Streppel en De Jong lopen in op Cocu

Reacties

Zijn leidende positie in het VI-trainersklassement is Phillip Cocu (nog) niet kwijt, maar de concurrentie zit de PSV-coach op de hielen na afgelopen Eredivisie-weekend.

Jans, Streppel en De Jong lopen in op Cocu

Cocu ging zaterdag met PSV met 3-1 onderuit bij PEC Zwolle, dat daarmee de Eindhovenaren achterhaalde als Eredivisiekoploper. Maar die nederlaag is de oud-international niet aan te rekenen getuige zijn 7 als beoordeling voor zijn coaching in het IJsseldelta Stadion.   

Toch zag Cocu zijn voorsprong op de achtervolgers kleiner worden. Ron Jans, zaterdag ook zijn directe tegenstrever in Zwolle, deed het met een 7,5 beter dan zijn Eindhovense collega. De achterstand in het VI-klassement is daarmee teruggelopen tot 0,10 punt (7,00 tegen 6,90).

Maar Jans was niet de koning van deze speelronde. Die eer was weggelegd voor Henk de Jong. De Fries maakt furore met SC Cambuur, en dat vertaalt zich in de cijfers. Zijn 8 voor het thuisduel met FC Groningen (3-0 winst) brengt zijn moyenne op 6,60.

Dat gemiddelde zet De Jong op de vierde plaats achter Cocu, Jans en Jurgen Streppel. De laatste kreeg een 7,5 na de stunt van Willem II bij Feyenoord (1-2). Zijn tegenstrever in De Kuip, Fred Rutten, kreeg een 5 voor zijn optreden als coach. Het slechtste cijfer van afgelopen weekend, al deelt hij die twijfelachtige eer met Erwin van de Looi (FC Groningen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.