Jans positief over Mastour: 'Hij kan alles met een bal'

Reacties

Hachim Mastour maakt een goede eerste indruk bij PEC Zwolle. Volgens trainer Ron Jans vormt het verwachtingspatroon het grootste gevaar voor de achttienjarige huurling.

Jans positief over Mastour: 'Hij kan alles met een bal'

De Marokkaanse aanvaller kwam op huurbasis over van AC Milan en imponeerde al tijdens de eerste trainingen. 'Hij kan alles met een bal, dat bleek twee jaar geleden al op YouTube', zegt Jans over de jonge international. 'Het grootste gevaar is dat enorme verwachtingspatroon.'

De verwachtingen wist Mastour bij Málaga niet waar te maken. Bij de Spaanse club kwam hij in de competitie vorig seizoen slechts vijf minuten in actie. Jans is van plan de veelzijdige aanvaller rustig te brengen. 'Hij is nog zo jong. We willen hem in de luwte brengen, maar ik denk dat we veel plezier aan hem kunnen beleven.'

PEC stapt dinsdag in het vliegtuig voor een bliksembezoek aan Athene. De ploeg van Jans traint 's avonds op Griekse bodem en zal woensdag een oefenwedstrijd afwerken tegen Panathinaikos. Donderdag reist PEC weer terug. 'Misschien is het een teken dat onze ster rijzende is in Europa. We werden uitgenodigd voor dit duel. Met FC Groningen heb ik in het verleden ook weleens zulke wedstrijden gespeeld, tegen Olympiakos, AEK Athene en FC Porto. Voor ons is dit een goede test en een mooie ervaring', aldus Jans.

Rick Dekker en Wouter Marinus zijn er niet bij op Griekse bodem. De twee kampen met knieklachten. De van Paris Saint-Germain gehuurde middenvelder Gustavo Hebling heeft last van zijn hamstrings en kan zijn talent zo nog altijd niet etaleren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.