Jans na oorwassing PEC: 'Een van de dieptepunten'

Reacties

Ron Jans en PEC Zwolle gaan de winterstop in als nummer zestien van de Eredivisie. Ook van Heracles Almelo werd er verloren (3-0), de negende nederlaag in zeventien wedstrijden. Jans baalde en niet alleen van de nederlaag in Almelo.

Jans na oorwassing PEC: 'Een van de dieptepunten'

Zwolle bivakkeert al langer in de onderste regionen van de Eredivisie. Maar echt degradatievoetbal spelen, dat is voor de ploeg van Jans moeilijk. Ook tegen Heracles zag de trainer zondag geen spelers op het veld staan die knokten voor iedere meter. 'Met tien man was er veel te weinig agressie en strijdlust en weer niet iemand die dan opstaat en de boel opjuint. Ik vond Heracles eigenlijk helemaal niet zo groots en ze kregen de zege zo in de schoot geworpen', zei Jans voor de camera van FOX Sports.

Bart Schenkeveld kreeg in de eerste helft de rode kaart, Bram van Polen kon na rust inrukken. Daarnaast moesten Danny Holla, Django Warmerdam en Queensy Menig afhaken. 'De knie van Warmerdam begon weer op te spelen en Holla had hamstringklachten. Queensy wilde er eigenlijk niet uit, maar die ging op de grond liggen. Je moet ook kunnen knokken, maar dat vond ik eerder een actie van opgeven. Ik dacht dat ik hem dan beter kon wisselen. Dus met het fysieke valt het vandaag wel mee, maar het is meer het mentale. Als je me vraagt of we hebben laten zien dat we degradatievoetbal kunnen spelen, is het antwoord daarop 'nee'.'

Trots
Opponent Heracles Almelo heeft heel wat minder te klagen. 'Voor dit seizoen hebben we veel wisselingen moeten ondergaan. Als je dan bij de winterstop 21 punten hebt en negende staat, heb je het hartstikke goed gedaan', vond Heracles-trainer John Stegeman.

Ook middenvelder Thomas Bruns sprak van een goede eerste seizoenshelft. 'Het was van onze kant geen beste wedstrijd, maar het is zo wel lekker de vakantie ingaan. We moeten nog veel verbeteren, maar ik ben wel trots op de jongens.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.