Jans na mooiste moment van zijn leven weer naar De Kuip

Reacties

Op 3 mei staat Ron Jans voor het tweede seizoen op rij met PEC Zwolle in de bekerfinale. In de Rotterdamse Kuip hoopt de trainer wederom geschiedenis te schrijven.

Jans na mooiste moment van zijn leven weer naar De Kuip

De bekerfinale van vorig seizoen, waarin PEC met 5-1 afrekende met Ajax, werd omschreven als unicum voor de Zwollerenaren. Mooi niet dus, want over een paar weken kleurt de helft van De Kuip weer blauw-wit. 'De finale van vorig seizoen was een van de mooiste momenten van mijn leven. En nu gaan we weer naar Rotterdam', glunderde Jans na de wedstrijd tegen FC Twente (1-1, 2-4 na strafschoppen) tegen FOX Sports.

'De derde prijs in een jaar zou heel mooi zijn', verwees hij naar het winnen van de beker in 2014 en het veroveren van de Johan Cruijff Schaal aan het begin van dit seizoen. 'Morgen ga ik lekker naar FC Groningen - Excelsior. Dat kijkt een stuk lekkerder als je in de finale zit. Anders heb je toch een kater', blikte hij vooruit naar de andere halve finale in het bekertoernooi.

Jans vond dat zijn ploeg in Enschede een prima partij speelde. 'En daarna had ik veel vertrouwen in mijn spelers bij de strafschoppenserie', vervolgde hij. Doelman Warner Hahn kreeg tijdens de strafschoppenserie tips van reservegoalie Kevin Begois, die hem wees in welke hoek de spelers van FC Twente waarschijnlijk zouden schieten. Goedbedoelde hulp, maar volgens Jans moet het effect niet worden overdreven. 'Bij de penalty van Renato Tapia zei Kevin dat hij honderd procent zeker links zou schieten, maar de bal ging mooi recht door het midden!'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.