Jans laat contractverlenging afhangen van perspectief PEC

Reacties

Het perspectief voor de komende jaren van PEC Zwolle en de organisatie van de club spelen een cruciale rol in de toekomstplannen van trainer Ron Jans.

Jans laat contractverlenging afhangen van perspectief PEC

De succescoach wil zijn contract verlengen, maar zette nog altijd geen krabbel. 'Ik verwacht ook niet dat het in februari nog gebeurt', zegt hij tegen Voetbal International. 'Het is geen formaliteit, zoals het ook niet honderd procent zeker is dat ik blijf. Het is wél mijn intentie, maar waar het om draait is het perspectief. Zoals het afgelopen jaar zal het nooit elk jaar gaan. Maar zijn we wel in staat de kwaliteit van het elftal hoog te houden? Kunnen we de randvoorwaarden zo invullen dat spelers zich hier optimaal kunnen ontwikkelen? Hoe ziet de toekomst er financieel uit? Over dat soort onderwerpen zijn we in gesprek.'

Eerder liet Jans al weten dat medische staf, scouting, jeugdopleiding en videoanalyse bij PEC voor verbetering vatbaar zijn. Nu wil hij niet in detail treden. 'Ik heb eigenlijk al te veel gezegd.' De eerste kaper is al aan de kust gesignaleerd. 'Een buitenlandse club heeft zich gemeld', erkent Jans, die geen naam wil noemen. ‘Het is ook alweer van de baan. Ik hoop er met Zwolle uit te komen, in de tussentijd praat ik niet met andere clubs.

Stabiel
Na de 2-0 zege op FC Utrecht staat de ploeg van Jans (foto) nog altijd verbluffend vierde. 'In feite leven we boven onze stand’, weet de trainer. 'Aan de andere kant: heel veel andere ploegen zitten op dit moment in de problemen. Ook clubs boven ons zie ik regelmatig worstelen. Wij zijn al een hele tijd vrij stabiel en daarvoor verdient het hele team een enorm compliment, want bij ons is er geen sterspeler.'

Tegenover de sportieve euforie staat een zorgwekkende financiële huishouding: PEC leed vorig seizoen een verlies van 300 duizend euro. Ondanks de sportieve opmars, met de winst van de beker als pronkstuk, werd de doelstelling om quitte te spelen niet gehaald. Voorzitter Adriaan Visser wijt dat aan premiebetalingen, investeringen in spelers en tegenvallende sponsorinkomsten. Op dat laatste punt werd commercieel directeur Edward van Wonderen al afgerekend. Het negatief eigen vermogen is opgelopen tot 1,3 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.