Jans: 'Knieblessures komen echt niet alleen door kunstgras'

Reacties

PEC Zwolle gaat zaterdag in eigen huis tegen FC Utrecht op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Dat doet de club zonder middenvelder Rick Dekker. Afgelopen week bleek dat hij tijdens een training in het stadion een kruisband heeft afgescheurd.

Jans: 'Knieblessures komen echt niet alleen door kunstgras'

Die blessure ontketende in en om Zwolle een discussie over het kunstgras dat er in het MAC3PARK-stadion ligt. Dekker is namelijk de zesde (!) speler in amper twee jaar tijd die op het Zwolse kunstgras een dergelijke loodzware blessure oploopt. In december 2014 was jongeling Max de Boom de eerste, in juli 2015 volgde Thanasis Karagounis, waarna Mustafa Saymak in augustus vorig jaar eveneens een kruisband afscheurde. Daar kwamen in april van dit jaar Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade) en Todd Kane (NEC) bij, die in anderhalve week tijd als tegenstander van PEC zwaar geblesseerd raakten.

Trainer Ron Jans wil zijn ogen niet sluiten voor een discussie over het kunstgras in Zwolle, al is hij geschrokken van alle ophef die er over zijn eerdere opmerkingen ontstond. 'We moeten geen panieksituatie creëren. Hoewel natuurgras het allerbeste is, zijn de club en ik heel tevreden over het spelen en trainen op kunstgras. Maar zes spelers in zo'n korte tijd is wel heel veel. Het kan toeval zijn, en zal echt niet alleen komen door ons kunstgras. Maar ik vind wel dat we moeten kijken óf er een causaal verband tussen die twee zaken zit. En zo ja: kunnen we er iets aan doen?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.