Jans jubelt: 'Een van mijn mooiste duels bij PEC'

Reacties

Ron Jans heeft de spelers van PEC Zwolle na afloop van de 3-1 zege op Feyenoord een groot compliment gemaakt. De coach van de Zwollenaren beleefde bij zijn club al de nodige hoogtepunten, maar vond het duel met de Rotterdammers een nieuwe klapper in positieve zin.

Jans jubelt: 'Een van mijn mooiste duels bij PEC'

'Dit was een van mijn mooiste thuiswedstrijden in drie jaar bij PEC', jubelde Jans in gesprek met de NOS. 'Ik heb écht genoten. Ik had de jongens gevraagd: Kunnen jullie alles geven? Nou dat hebben ze gedaan. De winst was ook verdiend.'

Toch leek het goede optreden bij rust niet op te gaan leveren wat Jans gehoopt had. 'We hadden in de rust al met 3-0 voor kunnen staan, maar we gingen met 1-1 de kleedkamer in. We hadden toen het gevoel het al te hebben laten liggen. De tweede goal hielp ons daar gelukkig weer overheen', aldus de coach van PEC, dat de laatste vier thuisduels met Feyenoord allemaal won.

Jans reserveerde een speciale lofzang voor spits Lars Veldwijk, die zich met twee goals en een assist tot beul van Feyenoord ontpopte zondag. 'Dat merk je wel bij een spits', doelde Jans op het feit dat zijn spits sinds 19 december niet meer gescoord had. 'Hij stond daardoor ook nog op negen treffers en wilde naar die dubbele cijfers. Dan vind ik het helemaal mooi dat hij die laatste bal afgeeft in plaats van voor zijn hattrick te gaan. Als hij zelf was gegaan, had ik dat ook niet heel vreemd gevonden', refereerde hij aan de 3-1 van Kingsley Ehizibue.

Door de zege is PEC tiende, maar is er nog van alles mogelijk. Het gat met nummer drie Heracles Almelo is bijvoorbeeld maar zes punten. 'Wij kunnen dus heel ver komen. Maar op dit moment missen we wel te veel spelers om constant te zijn', aldus Jans, die ook zondag een heel elftal spelers miste. 'Als we vandaag hadden verloren, was het middenmoot geweest. Maar nu kijken we stiekem omhoog. Wij kunnen heel ver komen, dat bewijst vandaag wel weer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.