Jans: 'Ik hoop dat we dinsdag niet zinken op de boot'

Reacties

De euforie bij PEC Zwolle moet nog echt binnenkomen bij Ron Jans. De trainer keek na de historische bekerwinst wel al vooruit naar het nakende Europese avontuur.

Jans: 'Ik hoop dat we dinsdag niet zinken op de boot'

Na de 5-1 zege op Ajax was een ongekend resultaat na wat Jans een 'bizar begin' van de finale noemde. 'Die bal van Van Rhijn zat er aardig in. En dan het vuurwerk. We waren in onzekerheid over wat er ging gebeuren. Maar we hebben geweldig gereageerd', aldus de trainer tegen FOX Sports over de finale, die 25 minuten stillag doordat Ajax-fans vuurwerk op het veld gooiden.

PEC Zwolle toonde zich vooral efficiënt', beseft ook Jans. 'We waren dodelijk effectief. De eerste vijf kansen gingen er in. Het hadden er meer kunnen zijn, maar ik ben niet ontevreden hoor. Het besef moet er bij mij nog komen, maar ik hoop dat we dinsdag (tijdens de rondvaart, red.) niet zinken op de boot', aldus de man die zelf ook de eerste hoofdprijs in het betaald voetbal veroverde in zijn trainersloopbaan.

Vooraf was er twijfel geuit of Zwolle als verliezend finalist wel een goede vertegenwoordiger zou zijn van Nederland in Europa. Maar met het veroveren van de KNVB-beker werd dat gelogenstraft. Jans weet al wanneer het Europese avontuur begint voor PEC Zwolle: 'Op 21 augustus, ik hoop op AC Milan', zei de trainer met een lach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.