Jans hoopt met unicum feestje Klaassen bij Ajax te verpesten

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Ajax probeert in De Arena de goede serie voort te zetten tegen het kwakkelende PEC Zwolle.

Jans hoopt met unicum feestje Klaassen bij Ajax te verpesten
Speelronde: 7
Aftrap: zaterdag 24 september, 19.45 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Ajax, dat de laatste drie Eredivisie-duels in winst omzette, totaliseert dertien punten en bezet daarmee de gedeelde tweede plaats. Met twee puntjes staat PEC Zwolle stijf onderaan.

• PEC Zwolle aast op een primeur. De KNVB-bekerwinnaar van 2014 won in de Eredivisie nog nooit op bezoek bij Ajax. Twee van de zestien ontmoetingen eindigden in een remise en veertien keer ging PEC onderuit.

• Ajax is bezig aan een sterke reeks. Sinds de rampzalige wedstrijd tegen FK Rostov in de play-offs van de Champions League (4-1 verlies) rekenden de Amsterdammers af met Go Ahead Eagles (0-3), Vitesse (1-0), Panathinaikos (1-2), Heracles Almelo (0-2) en Willem II (5-0).

• De equipe van Peter Bosz voert twee nevenklassementen aan, dat van elftallen met meeste schoten (120) en minste schoten tegen (43).

Sinds de nederlaag tegen FK Rostov boekte Ajax louter zeges.
Sinds de nederlaag tegen FK Rostov boekte Ajax louter zeges.

• Davy Klaassen kan tegen PEC Zwolle zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie spelen. De aanvoerder van Ajax stapte slechts acht keer als verliezer van het veld. Klaassen maakte 68 keer deel uit van een winnend Ajax en speelde 23 maal gelijk.

• Bertrand Traoré wacht nog altijd op zijn eerste Eredivisie-doelpunt bij Ajax. De aanvaller schoot deze jaargang wel het vaakst, zestien keer, van alle spelers die nog niet hebben gescoord.

• Als PEC Zwolle opnieuw verliest, heeft het de slechtste balans in de clubhistorie na zeven wedstrijden. De equipe van trainer Ron Jans tankte woensdag in elk geval een beetje vertrouwen door de amateurs van DVS '33 met 1-4 te verslaan.

• Jans hoopt trouwens op een unicum. De oefenmeester won nog nooit een Eredivisie-wedstrijd in de Amsterdam Arena. Zijn balans is nul zeges, twee gelijke spelen en elf nederlagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.