Jans: 'Het is een genot met speler als Brama te werken'

Reacties

Ex-FC Twente-speler Wout Brama heeft zich bij PEC Zwolle direct geprofileerd als een echte prof. Trainer Ron Jans is verguld met zijn komst.

Jans: 'Het is een genot met speler als Brama te werken'

Afgelopen zaterdag, na zijn tweede training bij PEC Zwolle, stapte Brama (28, foto) op zijn coach af. Of hij snel met Jans om de tafel kon om te praten over 'de wijze van druk zetten' en 'de taken op het middenveld'.

De oefenmeester hoorde het verzoek met plezier aan. 'Er zijn niet zo veel spelers die daar uit zichzelf mee komen', stelt Jans tegen Voetbal International. 'Maar het typeert Wout. Dat soort spelers is een genot om mee te werken. Hij is zelfkritisch en denkt heel goed na over het spelletje. Hij kan ons de komende tijd óp het veld heel goed helpen, maar ook daarbuiten is hij van toegevoegde waarde in de coaching en de begeleiding.'

Clubloos
Brama, die tegen Go Ahead Eagles een bevredigend debuut maakte, was lang clubloos na zijn vertrek bij FC Twente in de zomer. De middenvelder hoopte op een avontuur in het buitenland, was onlangs nog op proef bij het Engelse Huddersfield Town, maar zag uiteindelijk in PEC Zwolle toch een beter podium. In de winterstop bekijken beide partijen of de samenwerking wordt omgezet in een contract voor anderhalf jaar. Tot die tijd speelt de drievoudig international op amateurbasis in Zwolle.

Een paar weken geleden hield Jans zich nog op de vlakte over de eventuele komst van Brama. De trainer noemde versterking van het middenveld geen prioriteit en zag liever een linksbenige centrumverdediger komen. 'Maar deze oplossing, die voor de club in eerste instantie geen financiële investering vergt, is voor iedereen natuurlijk prima. Wout is van harte welkom, als hij helemaal geacclimatiseerd en fit is kunnen we hem heel goed gebruiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.