Jans helpt trio Dost-Djuricic-Narsingh aan fraai rapport

Filip Djuricic, Bas Dost en Luciano Narsingh hebben in grote mate bijgedragen aan de huidige toppositie van SC Heerenveen. Dat blijkt uit het aantal optredens dat de drie aanvallend ingestelde vaste waarden dit seizoen achter hun naam hebben staan; ze misten nog geen wedstrijd in competitieverband.

Jans helpt trio Dost-Djuricic-Narsingh aan fraai rapport

Het trio was daarbij bovendien verantwoordelijk voor meer dan de helft van de treffers van Heerenveen.

Dost staat na 25 speelronden op 22 doelpunten. Djuricic en Narsingh waren respectievelijk goed voor zeven en zes goals. Bij elkaar opgeteld hielp het drietal Heerenveen dus aan 35 doelpunten, terwijl de gehele Friese productie 56 treffers bedraagt.

Narsingh ontwikkelt zich dit seizoen ook nog eens tot koning van de assist. De pijlsnelle vleugelaanvaller was al goed voor veertien assists. Ook topscorer Dost hielp al enkele ploeggenoten aan een goal (zes assists).

Wie minder vaak speelde, maar tevens een zeer belangrijke rol in het team van Ron Jans speelt is Oussama Assaidi. De Marokkaan kwam in achttien competitiewedstrijden tot zeven goals en vier assists.

Naast de effectieve aanvalslinie speelde Ron Jans, die dus opvallend weinig wisselt in zijn voorhoede, 24 van de 25 keer met doelman Brian Vandenbussche en de middenvelders Viktor Elm en Sven Kums.

Zondag speelt Heerenveen, dat nog steeds mee doet in de strijd om het kampioenschap, tegen concurrent PSV. De huidige achterstand van de Friezen op koploper AZ bedraagt slechts vier punten. Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's