Jans haalt uit: 'Dat was PEC Zwolle niet'

Ron Jans erkent dat PEC Zwolle zondag in het thuisduel met Ajax voor rust onherkenbaar was. Volgens de coach van de Zwollenaren is er daarom weinig af te dingen op de 0-2 nederlaag.

'Dat was PEC Zwolle niet', zo analyseerde Jans bij de NOS toen hij werd gevraagd naar de eerste helft van zijn ploeg. 'We probeerden wel druk te zetten, maar dat ging na de eerste minuut 44 minuten lang niet goed. Alle tweede ballen waren voor Ajax en bij ons liep de achterhoede te ver naar achteren. En in balbezit, en dat vind ik misschien wel het ergste, was het ook heel slecht. We gaven alleen maar blinde ballen naar voren.'

Dat het slechts 0-1 stond bij rust, verbaasde Jans enigszins. 'Ajax heeft ons in de eerste helft in leven gelaten. Bij hun goal zag Kevin Begois er inderdaad niet goed uit. Dus ze hadden ook nog een fout van ons nodig om op voorsprong te komen. Maar ik was op een gegeven moment écht blij dat het rust was, want het had ook gespeeld kunnen zijn na de eerste helft.'

Jans zag zijn ploeg na rust iets beter voor de dag komen. 'In de tweede helft was het een wedstrijd, die uiteindelijk pas in de slotfase werd beslist. We wilden niet zo van het veld lopen als in de rust, dus we hebben nog wel meer geknokt. Heel even roken we aan de 1-1, maar uiteindelijk heeft Ajax verdiend gewonnen.'

Aanvoerder Bram van Polen sprak bij FOX Sports woorden van gelijke strekking. 'Het was voor rust dramatisch. Na de pauze was het een stuk beter, maar Ajax was een klasse beter. We hadden geluk dat we niet met 4-0 achter stonden aan het einde van de eerste helft. We kwamen er voetballend niet onderuit, verloren alle tweede ballen en dan weet je dat je het tegen een ploeg als Ajax heel moeilijk krijgt. Het was vandaag gewoon niet goed genoeg.'