Jans: 'Goede spelers soms slechte spelers in slechte tijden'

Met één punt uit vier wedstrijden beleeft PEC Zwolle een dramatische seizoenstart. Zeker in vergelijking met de voorbije jaren, waarin de club uit Overijssel een bliksemstart kende en daarmee het fundament legde voor een 'zorgeloos' seizoen.

'Wij moeten beter kunnen, zeker als je kijkt naar de kwaliteiten van mijn spelers. Ik zie zeker potentie', aldus een strijdvaardige PEC Zwolle-coach Ron Jans in gesprek met FOX Sports na de 1-0 nederlaag bij SC Heerenveen. 'Goede spelers zijn in slechte tijden soms slechte spelers. Ik weet zeker dat we hieruit komen. Hoe dan? Ik heb thuis een toverdoos en… Nee, we moeten gewoon keihard werken en voor elke wedstrijd een plan hebben.'

De wedstrijd tegen SC Heerenveen en PEC Zwolle zal de dvd met hoogtepunten van zestig jaar Eredivisie niet halen. 'We kozen puur voor het resultaat, we speelden op de counter', aldus Jans. 'Heerenveen nam alleen geen risico, waardoor het niet echt sensationeel werd. Zij hadden een fout nodig om te scoren en die maakten wij. Aan de bal brachten we te weinig.'

Streppel
Jans collega Jurgen Streppel vierde zijn eerste competitiezege in dienst van SC Heerenveen. Een treffer van invaller Sam Larsson in de tweede helft besliste het duel in het Abe Lenstra Stadion. 'Ik vond ons onherkenbaar voor rust', oordeelde Streppel. 'We hadden afgesproken om druk te zetten, maar dat hielden we welgeteld één minuut en 52,5 seconde vol. Na rust zagen we gelukkig een veel beter Heerenveen.'

Na de interlandperiode speelt Heerenveen op 10 september een thuisduel met FC Twente. Diezelfde dag fungeert PEC Zwolle als gastheer van FC Utrecht.