Jans breekt een lans voor schlemiel Nijland

Reacties

Bij de nederlaag tegen FC Utrecht (1-2) was Stef Nijland de schlemiel. Maar PEC Zwolle-trainer Ron Jans nam de gemiste strafschop de aanvaller niet kwalijk.

Jans breekt een lans voor schlemiel Nijland

Nijland leek in de slotfase juist de man van de wedstrijd te gaan worden. Nadat Lars Veldwijk na zijn pass onreglementair was gestuit, greep de invaller de kans zich te bewijzen.

Nijland kreeg van de beoogde penaltynemer Veldwijk de vrije hand. 'Ik wilde de ploeg helpen en heel graag de winnende goal maken. Maar het was gewoon niet goed', zei hij tegen FOX Sports over zijn gemiste strafschop.

'De bewijsdrang heb je vanaf het moment dat je invalt', vervolgde de aanvaller. 'Ik heb dit seizoen nog geen enkele keer in de basis gestaan. Ik wilde graag mijzelf, de ploeg en de trainer iets laten zien.' Het werd een nog grotere anticlimax voor Nijland en PEC Zwolle.

Tot overmaat van ramp liet Sébastian Haller aan de andere kant namens FC Utrecht zien hoe je een penalty benut. Maar trainer Ron Jans weigerde de schuld voor 'het verlies van een wedstrijd die je moet winnen' in de schoenen te schuiven van Nijland.

Sterker nog, Jans kon zich vinden in de gang van zaken waarbij de beoogde penaltynemer Veldwijk de eer aan Nijland gunde. 'Lars zei me, en het zijn concurrenten hè: ''Stef traint hartstikke goed en dus gunde ik het hem.'' Ik breek dus een lans voor de beslissing en voor Stef. Maar het was bepalend vandaag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.