Jans: 'Bekerwinnaar PEC een voorbeeld voor andere clubs'

Reacties

PEC Zwolle heeft de status van cupfighter hoog te houden. Trainer Ron Jans wil echter niets weten van een favorietenrol voor de KNVB-bekerhouder.

Jans: 'Bekerwinnaar PEC een voorbeeld voor andere clubs'

Na de uitschakeling van PSV, Ajax en Feyenoord is PEC Zwolle de hoogst geklasseerde Eredivisionist die nog aanspraak maakt op de KNVB-beker. Maar Jans wil daar geen conclusies aan verbinden. 'Zo werkt het dus niet', wijst de trainer een favorietenrol van de hand. 'Bovendien zijn de verschillen marginaal.'

PEC Zwolle heeft zich de laatste jaren ontpopt tot cupfighter, met de winst van de KNVB-beker in 2014 als hoogtepunt. 'De beker is geweldig. PEC is daarbij beetje een voorbeeld geworden voor andere clubs, omdat zij hebben gezien wat het bekertoernooi los kan maken', zegt Jans, die de Overijsselse formatie dinsdag ten koste van SC Cambuur voor de derde keer op rij naar de halve finale kan loodsen.

In Leeuwarden doet Jans waarschijnlijk weer een beroep op de van een liesblessure herstelde Maikel van der Werff. De centrale verdediger, die zaterdag tegen AZ ontbrak, neemt de plaats in van Aleksandar Bjelica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.