Janmaat haakt met knieblessure af bij Nederlands elftal

Reacties

Bondscoach Danny Blind kan geen beroep doen op Daryl Janmaat. De rechtsback van Newcastle United moet verstek laten gaan met een knieblessure en is daardoor niet inzetbaar in de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (zaterdag) en Tsjechië (dinsdag).

Janmaat haakt met knieblessure af bij Nederlands elftal

Janmaat was net teruggekeerd bij Oranje nadat Blind hem vorige maand voor de EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije nog had gepasseerd. Ditmaal is Gregory van der Wiel er niet bij, net als Bruno Martins Indi. Het duo is geschorst; Martins Indi wegens zijn rode kaart tegen IJsland, Van der Wiel omdat hij drie gele kaarten achter zijn naam heeft staan.

Bondscoach Blind roept voor het duel van zaterdag geen vervanger op voor Janmaat en reist daardoor met een 22-koppige selectie af naar Kazachstan. Richting het duel met Tsjechië (dinsdag 13 oktober) komen Van der Wiel en Martins Indi wel weer in beeld. 'Ik heb ze gebeld om het uit te leggen en om te vragen standby te staan', liet Blind maandag op de persconferentie in aanloop naar het treffen met Kazachstan al weten.

Feit is dat Oranje door blessures en schorsingen ruim een elftal spelers moet missen in aanloop naar het eerste affiche van de twee laatste cruciale EK-kwalificatieduels. Zo moet Blind het in en tegen Kazachstan doen zonder de geblesseerde sterkhouders Stefan de Vrij en Arjen Robben en zijn naast Janmaat ook Davy Klaassen, Jetro Willems, Jordy Clasie, Kevin Strootman, Ron Vlaar, Luuk de Jong en Quincy Promes door een blessure (al langdurig) niet inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.