Janmaat grijpt record en zege tegen Bacuna

Reacties

Daryl Janmaat greep een clubrecord tijdens het duel Newcastle United - Aston Villa, terwijl Erik Pieters met Stoke City te sterk was voor Hull City.

Janmaat grijpt record en zege tegen Bacuna

Newcastle United - Aston Villa 1-0
Met dank aan Daryl Janmaat heeft Newcastle United voor het eerst in vier wedstrijden weer eens gewonnen in de Premier League. De Nederlandse rechtsback gaf in de 37ste minuut de voorzet op Papiss Cissé, die van dichtbij afrondde.

Het was alweer de zesde assist van het seizoen voor Janmaat, die daardoor twaalf duels voor het einde van het seizoen al een clubrecord vergaard heeft. Het gebeurde namelijk nog nooit dat een verdediger van Newcastle, dat elfde staat in de Premier League, zoveel assists gaf. Het Aston Villa van de onlangs aangestelde manager Tim Sherwood, die het zonder de geschorste Ron Vlaar moest doen en Leandro Bacuna liet invallen, staat voorlaatste.

Jonas Gutiérrez bleef bij Newcastle, waar Tim Krul op doel stond, negentig minuten op de bank. De Argentijn behoorde vandaag voor het eerst tot de wedstrijdselectie sinds hij teelbalkanker versloeg.

Stoke City - Hull City 1-0
Met Erik Pieters als basiskracht heeft Stoke City in eigen huis uitstekende zaken gedaan tegen Hull City. Peter Crouch nam twintig minuten voor het einde het enige doelpunt voor zijn rekening, waardoor Stoke zijn plek in de middenmoot verstevigde. The Potters staan tiende en hebben de subtop in het vizier. Hull is vijftiende en nog lang niet zeker van lijfsbehoud.

Overige uitslagen
Burnley - Swansea City 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.