Janmaat beschermt Krul: 'Hij keepte fantastisch'

Daryl Janmaat nam Tim Krul na afloop van de 1-0 nederlaag tegen Manchester United in bescherming. De twee WK-gangers verloren van voormalig Oranje-bondscoach Louis van Gaal door een ongelukkige actie van de 26-jarige doelman, maar volgens Janmaat viel zijn landgenoot weinig te verwijten.

Mehdi Abeid speelde de bal in de 89ste minuut veel te hard terug op Krul, die vervolgens onder druk van Wayne Rooney de bal in de voeten van Ashley Young speelde. 'Tim heeft ons een paar keer fantastisch in de wedstrijd gehouden en dan krijgt-ie zo'n kutbal terug...', reageerde Janmaat (op de foto met Daley Blind) direct na de wedstrijd bij FOX Sports. 'Het is logisch dat hij baalde, want hij keepte een goede wedstrijd. Abeid moet die bal gewoon wegschieten, dit kan niet.'

Het zorgt ervoor dat Newcastle nog steeds verwijderd is van een toptienklassering. Nummer tien West Ham United verloor ook van Chelsea (0-1) maar heeft nog altijd vier punten meer. 'De doelstelling is eindigen in de toptien, daarom is het extra zuur dat we vandaag geen punt pakken. Dat Manchester United kansen krijgt is logisch, het is een topteam. Maar zelf hebben we ook mogelijkheden gehad om een punt eruit te slepen, misschien zelfs drie. Maar in de laatste laatste minuut schiet je jezelf in de voet.'

Voor Janmaat was het weerzien met Van Gaal alweer zijn 28ste competitieduel voor The Magpies. De van Feyenoord overgekomen rechtsback miste nog geen wedstrijd in de Premier League en gaf al zes assists. 'Ik had misschien niet verwacht dat ik alles zou spelen, maar het gaat goed. Het verschil met de Eredivisie is erg groot. Als je vandaag het tempo ziet in sommige delen van de wedstrijd, dat heb je niet in de Eredivisie. Het gaat op en neer, je moet echt negentig minuten scherp zijn.'