Janmaat baalt: 'Blijkbaar pas ik niet in de visie van Blind'

Reacties

Morgen maakt bondscoach Danny Blind de definitieve selectie bekend voor de interlands tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september). De kans dat Daryl Janmaat bij de 23 namen zit, is gering en daar baalt de rechtsback van Newcastle United van.

Janmaat baalt: 'Blijkbaar pas ik niet in de visie van Blind'

In de duels met de Verenigde Staten (4-3 verlies) en Letland (2-0 winst) kwam Janmaat nog in actie, maar nu zit hij niet eens meer in de 31-koppige voorselectie. 'Het gaat snel. Er is een nieuwe bondscoach met een nieuwe visie en zijn eigen voorkeuren. Blijkbaar hoor ik daar niet bij', concludeert de 26-voudig international bij De Telegraaf.

De negentienjarige Kenny Tete, die pas acht competitieduels voor Ajax speelde, krijgt de voorkeur boven Janmaat. 'Daar kan ik heel veel van vinden en ik vind er ook wel wat van, maar het is niet aan mij om me daarover uit te laten', probeert Janmaat zich op de vlakte te houden. 'Dat zou ook disrespect zijn naar die jongen. Hij zal het verdiend hebben, je zit niet zomaar bij het Nederlands elftal.'

De 26-jarige verdediger viel onder Louis van Gaal en Guus Hiddink ook al enkele keren buiten de boot bij Oranje, maar kon zich telkens weer terugknokken. 'Dat zal ik nu ook weer moeten doen. Ik focus me volledig op Newcastle United. Vorig jaar heb ik een goed seizoen gehad en ben ik 'Speler van het Jaar' geworden. Het enige wat ik kan doen is dat niveau vasthouden', aldus Janmaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.