Janko maakt zijn status waar tegen RKC Waalwijk

FC Twente profiteerde van de onbesliste topper Ajax-AZ. De ruime overwinning op RKC Waalwijk kwam vooral tot stand dankzij de inbreng van Marc Janko.

Janko maakt zijn status waar tegen RKC Waalwijk

De rol van Janko bij FC Twente is al langer onderwerp van discussie. Het spel van de Oostenrijkse international zou de Enschedese ploeg hinderen. Voor Co Adriaanse is er weinig twijfel. Hij prees afgelopen week in Voetbal International zijn spits, die 'zeer effectief is geweest in de duels waarin hij wel heeft gespeeld'.

De goalgetter bewees het gelijk van de trainer door tegen RKC Waalwijk weer drie treffers aan zijn totaal toe te voegen. Janko staat inmiddels op tien doelpunten. Met zijn score ligt hij op koers van zijn recordseizoen 2008/09, toen hij als spits van Red Bull Salzburg eindigde op 39 treffers.

Behalve Janko deed Wout Brama van zich spreken in een wedstrijd die FC Twente controleerde. RKC Waalwijk had gaandeweg het duel minder te zeggen en dat resulteerde uiteindelijk in een 4-0 nederlaag voor de Brabanders.

Door de overwinning verkleinde FC Twente de achterstand op AZ, dat eerder op de avond in Amsterdam genoegen moest nemen met een punt (2-2). Het verschil met de koploper is nog twee punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's