Janko evenaart clubrecord van Twente-icoon Van Dijk

Na zes speelronden in de Eredivisie heeft FC Twente-aanvaller Marc Janko als enige nog in alle wedstrijden minimaal één keer gescoord. De Oostenrijkse spits heeft zich daarmee een plaatsje bij een select gezelschap verworven.

Janko evenaart clubrecord van Twente-icoon Van Dijk

Janko is pas de achtste Eredivisiespeler die erin slaagt vanaf de competitiestart in zes opeenvolgende wedstrijden te scoren (zie onderstaande lijst). NAC-aanvaller Matthew Amoah was in de jaargang 2008/09 de laatste die dat kunstje flikte: zijn reeks strandde uiteindelijk ook na zes duels.

Recordhouder is de IJslander Pétur Pétursson, die in het seizoen 1979/80 namens Feyenoord in de eerste acht competitiewedstrijden van het seizoen doel trof. Achter Pétursson kwam Ove Kindvall in het seizoen 1967/68 tot een scorereeks van zeven competitieduels op rij. <br /><br /> Met zijn doelpunt tegen ADO Den Haag (5-2 zege) van zondag evenaarde Janko een clubrecord bij FC Twente. Hij trad in de voetsporen van oud-speler Dick van Dijk, die in de jaargang 1968/69 als enige in de eerste zes competitieduels van het seizoen scoorde voor de Tukkers.

Tot vóór de speelronde van het afgelopen weekeinde had ook PSV'er Dries Mertens in alle speelronden doel getroffen, maar de Belgische aanvaller zag zijn reeks sneuvelen in de topper tegen Ajax (2-2).

Janko kan zijn fraaie reeks komende zaterdag een vervolg geven. FC Twente speelt dan om 20.45 uur in de Amsterdam Arena de Eredivisietopper tegen Ajax. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's