Jamie Vardy, omdat we van voetbal houden

Reacties

De 25ste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

Jamie Vardy, omdat we van voetbal houden

'Jamie wie? Wat moeten we met zo’n gast uit de achtste divisie?'

De selectiespelers van Halifax Town waren aanvankelijk wat sceptisch toen zij werden voorgesteld aan hun nieuwe spits. Oranje had de WK-finale van 2010 net verloren toen een 23-jarige fabrieksmedewerker besloot een laatste poging te wagen om profvoetballer te worden. Jamie Vardy kreeg een kans in de Conference League nadat hij was opgevallen als aanvaller van Stocksbridge Park Steels.

Zijn carrière loopt sindsdien in een grote steile lijn omhoog. Het is een waanzinnige sprint naar de top en zonder meer het feelgoodverhaal van dit seizoen.

Een paar dagen geleden, op dinsdagavond tegen Liverpool, rende hij weer eens achter een diepe bal aan. Riyad Mahrez stuurde de topscorer weg. Het leek een kansloze pass, maar Vardy geloofde erin en deed iets wat misschien wel het hele seizoen van Leicester City samenvat: te goed om waar te zijn. Hij schoot op doel en liet elke liefhebber gillen van plezier. Het was om meerdere redenen een onwaarschijnlijke treffer. Leicester City hoort niet bovenaan te staan en wedstrijden te winnen van clubs als Liverpool en Vardy hoort geen wereldgoals te maken. Dat het gebeurt is een overwinning voor de sport. Jamie Vardy is de reden dat we van voetbal houden.

Er zijn mensen, niet veel, die hem bezig hebben gezien op velden waarin je tot aan je knieën wegzakt in de modder. Bij clubs als Harrogate Railway Athletic, Spennymoor Town en Blyth Spartans. Het volgende kon zomaar gebeuren: Vardy die in de zestigste minuut over een hek sprong, naar de parkeerplaats rende en daar met voetbaltenue nog aan in de auto van zijn moeder sprong. Hij moest namelijk een tijdje voor zes uur 's avonds thuis zijn omdat hij huisarrest had. Vardy liep een half jaar lang met een enkelband om, omdat hij bij een ruzie in een café op was gekomen voor een slechthorende vriend. Het mag niet, maar het zegt veel over zijn karakter.

Nu staat hij dus helemaal bovenaan de Engelse topschutterslijst, vóór Harry Kane, nog zo'n jongen die lang genegeerd werd voordat hij definitief opbloeide in de spits bij Tottenham Hotspur. Jamie Vardy gaat een nieuw contract tekenen, een EK lonkt, maar eerst mag hij zich vanmiddag uitleven in het Etihad Stadium tegen Manchester City. Met de nadruk op mag. Niet slecht voor een gast uit de achtste divisie.

Programma
Manchester City 06-02
13:45
Leicester City
Swansea City 06-02
16:00
Crystal Palace
Stoke City 06-02
16:00
Everton
Aston Villa 06-02
16:00
Norwich City
Liverpool 06-02
16:00
Sunderland
Tottenham Hotspur 06-02
16:00
Watford
Newcastle United 06-02
16:00
West Bromwich Albion
Southampton 06-02
18:30
West Ham United
AFC Bournemouth 07-02
14:30
Arsenal
Chelsea 07-02
17:00
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.