James looft rivaal Messi: 'Hij komt van een andere planeet'

Reacties

James Rodríguez maakt geen geheim van zijn enorme bewondering voor Lionel Messi. Saillant, aangezien beide spelers op zowel clubniveau als op het internationale podium rivalen van elkaar zijn. Vrijdagnacht treffen de twee elkaar in de kwartfinale om de Copa América.

James looft rivaal Messi: 'Hij komt van een andere planeet'

Dat er tussen Real Madrid en Barcelona de nodige concurrentie is, is algemeen bekend. Maar ook Colombia en Argentinië kennen een pittige rivaliteit. Al is die - in tegenstelling tot de strijd tussen de twee Spaanse grootmachten - vooral gebaseerd op wederzijds respect. Sinds Colombia de Argentijnen in 1993 tijdens een WK-kwalificatieduel een van de grootste vernederingen (0-5 in Buenos Aires) uit de geschiedenis bezorgde, heerst er een gezonde animositeit tussen beide landen.

Colombia bereikte op het WK 2014 nog de kwartfinale - waarin het in een Zuid-Amerikaans gevecht met gastland Brazilië ten onder ging - en wil in de kwartfinale eerherstel voor de zeer moeizame groepsfase. Argentinië verloor op zijn beurt de WK-finale van Duitsland en is in Chili momenteel op jacht naar de eerste prijs in jaren. Bovendien is bondscoach José Pekerman van Colombia, die tot 2006 de leiding had over Argentinië, een Argentijn. De onderlinge kwartfinale is er op allerlei gebieden dan ook eentje om watertandend naar uit te kijken.

Uniek
Dat weet ook James. 'Iedereen kent de enorme kwaliteiten van Argeninië, maar Colombia wil tegen iedere tegenstander lekker voetballen', waarschuwt de middenvelder. Wel is hij op zijn hoede voor Messi. 'Hij komt van een andere planeet, het is een unieke speler. Een rechtstreeks duel tussen hem en mij? Nee, dat wordt het niet. Dat zou ook niet eerlijk zijn.'

Colombia moet het tegen Argentinië (nacht van vrijdag op zaterdag, 01.30 uur Nederlandse tijd) doen zonder basisklant Edwin Valencia, hij is geblesseerd afgehaakt. Eerder spelen Chili en Uruguay (woensdagnacht) en Bolivia en Peru (donderdagnacht) al tegen elkaar. Zaterdagavond laat (23.30 uur Nederlandse tijd) sluiten Brazilië en Paraguay de kwartfinale af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.