Jamaica aan kop in Groep B, puntenverlies voor Costa Rica

Reacties

In een bloedheet Houston heeft Jamaica in de extra tijd Canada op de knieën gekregen. Daardoor gaat het land in de strijd om de Gold Cup nu aan kop in Groep B.

Jamaica aan kop in Groep B, puntenverlies voor Costa Rica

Leeds United-middenvelder Rodolph Austin maakte de winnende treffer (1-0) voor de ploeg van Winfried Schäfer (foto). De aanvoerder van Jamaica kopte een voorzet van Adrian Mariappa van dichtbij binnen. Door de zege gaat het land uit het Caribisch gebied nu aan kop in de poule en is het vrijwel zeker van een plek bij de laatste acht.

In de andere groepswedstrijd zat het venijn eveneens in de staart. Costa Rica leek op weg naar een zege op El Salvador, toen Bryan Ruiz het land na precies een uur spelen op voorsprong bracht. Maar in de blessuretijd moest keeper Esteban een treffer slikken van Dustin Corea (1-1), waardoor de kwartfinalist van het afgelopen WK nog aan de bak moet om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Jamaica is met vier punten uit twee duels leider in Groep B, gevolgd door Costa Rica en El Salvador met beide twee punten. Canada is laatste met een punt, maar heeft nog steeds kans om door te stoten. Niet alleen de nummers een en twee plaatsen zich namelijk voor de kwartfinales, ook de twee beste nummers drie uit de drie groepen gaan een ronde verder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.