Jahanbakhsh leidt AZ langs Telstar, Willem II haalt uit

AZ heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd van de dag gewonnen. Telstar werd verslagen door de ploeg van trainer John van den Brom. Willem II hield geen spaan heel van De Graafschap.

AZ - Telstar 3-0
Een paar uur na de 4-0 oefenzege op Almere City FC kwam AZ opnieuw in actie en dit keer was Telstar de tegenstander. Van den Brom stuurde dit keer zijn beoogde basisploeg binnen de lijnen (zie opstelling hieronder). De ploeg uit de Jupiler League hield lang stand, maar kort voor rust sloeg AZ twee keer toe. Op aangeven van Ridgeciano Haps opende Jahanbakhsh in de 43ste minuut de score en op slag van rust zorgde Stijn Wuytens met een stift voor 2-0. De wedstrijd werd definitief beslist in de 53ste minuut toen Jahanbakhsh, opnieuw na een assist van Haps, 3-0 maakte.

Opstelling AZ: Coutinho; Luckassen, Vlaar, Van Eijden, Haps; Til (61. Ouwejan), Seuntjens (77. Wijndal), Wuytens; Jahanbakhsh (68. Duin), Weghorst, Dos Santos.

Bekijk hier het volledige oefenprogramma van AZ.

Willem II - De Graafschap 8-1
De Graafschap werd vrijdag definitief veroordeeld tot een plek in de Jupiler League en een dag later incasseerden de Superboeren opnieuw een flinke tik. De ploeg van trainer Jan Vreman werd afgedroogd door Willem II. Onder aanvoering van Fran Sol en Erik Falkenburg, die respectievelijk drie en twee keer scoorde, werd het 8-1 voor de Tilburgers. Halverwege keken de bezoekers al tegen een 5-0 achterstand aan.

Bekijk hier het volledige oefenprogramma van Willem II.