Jacht op troon Feyenoord van start met enkele fraaie affiches

Reacties

Het hoofdtoernooi van de strijd om de KNVB-beker gaat dinsdag van start. 64 clubs komen in actie en er staan enkele interessante affiches op het programma. Zo kan Ajax zich woensdag thuis tegen Willem II revancheren voor de 1-2 competitienederlaag.

Jacht op troon Feyenoord van start met enkele fraaie affiches

De 99ste editie van de KNVB-beker werd in augustus voorafgegaan door twee voorrondes waarin de amateurclubs streden om een plek in het 'echte' toernooi. Sommige van die clubs krijgen een Eredivisionist op bezoek. Zo speelt FC Groningen dinsdag tegen Derdedivisionist VV Capelle en gaat Vitesse naar ASV De Dijk, dat eveneens uitkomt in de Derde Divisie.

Dinsdag 20 september
Op de eerste bekerdag staan er veertien duels op de rol, waaronder de 'Jupiler League-confrontatie' tussen NAC Breda en VVV-Venlo. Verder is er een Brabants onderonsje tussen FC Den Bosch en FC Eindhoven. FC Volendam krijgt MVV Maastricht op bezoek en SC Heerenveen speelt thuis tegen De Graafschap. Vorig seizoen eindigde dat duel in de Eredivisie in een 3-1 overwinning voor de Friezen.

Woensdag 21 september
Op woensdag komen enkele Eredivisie-clubs elkaar tegen. Landskampioen PSV speelt al om 18.30 uur thuis tegen Roda JC Kerkrade. Twee seizoenen geleden schakelden de Limburgers PSV op eigen veld uit na verlenging: 3-2. Verder gaat ADO Den Haag naar Nijmegen voor de confrontatie met NEC en kan Ajax de zure nasmaak van de competitienederlaag tegen Willem II (1-2) wegspoelen. Dit duel is historisch: voor het eerst wordt tijdens een officiële wedstrijd gebruikgemaakt van de videoscheidsrechter. VVSB, de stuntclub van afgelopen seizoen, gaat op bezoek bij Achilles Veen.

Donderdag 22 september
Een van de toetjes in de eerste ronde is de strijd tussen FC Twente en het geplaagde FC Utrecht. De club uit Enschede haalde zaterdag in de Eredivisie uit tegen ADO Den Haag (4-1), terwijl Utrecht vrijdag in eigen huis klop kreeg van FC Groningen (1-5). Koploper en titelverdediger Feyenoord sluit de eerste ronde af. FC Oss komt op bezoek in De Kuip. Deze clubs speelden pas één keer eerder tegen elkaar, toen ook in het bekertoernooi. Op 24 september 2008 bereikten de Rotterdammers de volgende ronde door met 3-0 te winnen. Na afloop van Feyenoord - FC Oss wordt geloot voor de tweede ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.