Jaarcijfers Ajax: 49,5 miljoen euro winst, 158,9 miljoen eigen vermogen

Reacties

Ajax heeft over het boekjaar 2016-17 een netto winst van 49,5 miljoen euro gerealiseerd. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de Amsterdammers maandag hebben bekendgemaakt op hun eigen website. De winst werd geboekt doordat er liefst 78,6 miljoen euro werd geïncasseerd door de verkoop van spelers.

Jaarcijfers Ajax: 49,5 miljoen euro winst, 158,9 miljoen eigen vermogen

De netto omzet is met 24,8 miljoen euro gestegen naar 118,2 miljoen door het sportieve resultaat in de Europa League en de omzet uit sponsoring kende tegelijkertijd een stijging van 2,4 miljoen. Het operationele resultaat is daardoor toegenomen naar 8,8 miljoen in de plus tijdens het afgelopen boekjaar. Het eigen vermogen van Ajax bedraagt inmiddels 158,9 miljoen euro, 64,4 procent van het balanstotaal.

Vorig seizoen bereikte Ajax de finale van de Europa League, die met 2-0 werd verloren van Manchester United. Sinds de zomerstop zijn de resultaten een stuk minder. Van de eerste zes Eredivisie-duels werden er maar drie gewonnen, waardoor de Amsterdammers slechts zevende staan. Ook werd de club uitgeschakeld in de derde ronde van de Champions League en de play-offs van de Europa League.

In dit boekjaar zijn de transfers van Jairo Riedewald (naar Crystal Palace), Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur) en Kenny Tete (Olympique Lyon) nog niet meegerekend. Het trio leverde Ajax nog 53 miljoen euro op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.