Ivoorkust volgende Afrikaanse tegenstander voor Oranje

Reacties

Het Nederlands elftal speelt op zondag 4 juni een oefenwedstrijd tegen Ivoorkust. De ploeg van bondscoach Danny Blind treft een halve week eerder al Marokko in Casablanca.

Ivoorkust volgende Afrikaanse tegenstander voor Oranje

Die laatste wedstrijd werd dinsdag al door de Marokkaanse voetbalbond bevestigd. De KNVB meldt dat het oefenduel tussen Oranje en Ivoorkust in De Kuip op het programma staat.

Blind geeft op de KNVB-site uitleg over het belang van de oefeninterlands: 'Dit zijn allebei mooie sparringpartners. Het is zeker voor onze jonge spelersgroep waardevol dat we kunnen oefenen tegen een tegenstander van een ander continent. En met een mogelijk WK in aantocht is dat mooie bagage.'

Het Nederlands elftal werkt in die interlandperiode toe naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (9 juni, ook in De Kuip). Met dit drieluik sluit Oranje het huidige seizoen af. Het WK-kwalificatieduel met Frankrijk (31 augustus) is de eerste krachtmeting na de zomerstop.

De eerstvolgende interland die voor het Nederlands elftal op het programma staat is die tegen Bulgarije. De concurrenten uit Groep A in de WK-kwalificatiecampagne treffen elkaar op 25 maart op Bulgaarse bodem. Oranje staat momenteel tweede in de poule, met een achterstand van drie punten op koploper Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.