Ivoorkust - Senegal opnieuw gestaakt door rellende fans

Reacties

Het oefenduel tussen Ivoorkust en Senegal is maandag ontaard in een ware chaos. De wedstrijd werd in de slotfase gestaakt omdat supporters problemen veroorzaakten op de tribunes en het veld bestormden.

Ivoorkust - Senegal opnieuw gestaakt door rellende fans

Na 88 minuten staakte de scheidsrechter noodgedwongen de wedstrijd, nadat de spelers al eerder hun toevlucht tot de spelerstunnel zochten. Op dat moment was de stand 1-1, na een benutte strafschop van Sadio Mané (foto boven) – die in de strijd om de Afrika Cup nog de beslissende penalty miste – en de gelijkmaker van Bi Gohi Cyriac.

Een deel van de supporters stookte in de slotfase onrust op de tribunes om vervolgens langs de stewards te glippen om het veld op te komen. Met de stewards in de achtervolging werkte een fan Senegal-speler Lamine Gassama naar de grond. Bovendien betrad een groep mensen het Charlety Stadion in de buitenwijken van Parijs zonder kaartje door over de omheining te klimmen.

Het is niet de eerste keer dat een ontmoeting tussen de twee landen voortijdig werd beëindigd door problemen met toeschouwers. In 2012 werd een WK-kwalificatieduel tussen Ivoorkust en Senegal gestaakt wegens ongeregeldheden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.