Ivanovic velt Liverpool met kiezelharde kopballen

Chelsea heeft een grote stap gezet richting de halve finale van de Champions League. In het eerste kwartfinaleduel met Liverpool wonnen de mannen van Guus Hiddink met 3-1. Op Anfield welteverstaan.

De angst voor een saaie wedstrijd tussen beide Engelse grootmachten bleek ongegrond. Liverpool begon uitstekend aan de wedstrijd en het spektakel duurde tot de negentigste minuut.

Dirk Kuijt zorgde voor het eerste wapenfeit. Het schot dat de Nederlander na drie minuten loste verdween via de kruin van Branislav Ivanovic net naast het doel van Chelsea. Drie minuten later was het wel raak. Kuijt stuurde Alvaro Arbeloa diep met een hakbal en de voorzet van de rechtsback werd binnengeschoten door Fernando Torres: 1-0.

De voorsprong was verdiend, want Liverpool was veel beter aan de wedstrijd begonnen. Chelsea bleek wel wakker geschud door de tegentreffer. Didier Drogba kreeg al snel een grote kans op de gelijkmaker, maar de Ivoriaan stuitte op doelman José Manuel Reina. Bij zijn tweede grote kans knalde Drogba wild over het doel van Liverpool.

De gelijkmaker werd uiteindelijk gemaakt door een verdediger. Ivanovic kopte in de 39ste minuut hard raak uit een hoekschop (zie foto onder). Kuijt kreeg een minuut later de kans de voorsprong voor Liverpool te herstellen, maar de aanvaller schoot over via het lichaam van de uitkomende doelman Petr Cech. Ivanovic groeide uit tot de held van de avond. De Servische verdediger kopte andermaal raak uit een corner en hielp Chelsea aan een verdiende 2-1 voorsprong. The Blues waren in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Liverpool was niet bij machte nog terug in de wedstrijd te komen.

Drogba pikte in de 67ste minuut toch zijn doelpunt mee. De spits tikte van dichtbij raak na een voorzet van Florent Malouda. Met de 3-1 uitzege zit het Chelsea van Hiddink op rozen. Enige smetje is dat aanvoerder John Terry is geschorst voor de return in Londen.