Ivanovic kopt Chelsea in verlenging naar finale League Cup

Chelsea heeft zich ten koste van Liverpool geplaatst voor de eindstrijd van het toernooi om de League Cup. In de verlenging kopte Branislav Ivanovic de winnende treffer binnen (1-0).

Nadat de heenwedstrijd vorige week op Anfield was geëindigd in 1-1 door treffers van Eden Hazard (Chelsea) en Raheem Sterling (Liverpool) mochten beide clubs nog hopen op een finaleplaats, maar in de openingsfase van de return kwamen de bezoekers twee keer goed weg. Na een handsbal van Lucas Leiva en een overtreding van Martin Skrtel had Chelsea tot twee keer toe een strafschop kunnen krijgen, maar scheidsrechter Michael Oliver liet beide keren doorspelen.

Liverpool liet in de 26ste minuut voor het eerst van zich spreken, maar Thibaut Courtois redde uitstekend op een inzet van Alberto Moreno. Vijf minuten later stuitte ook Philippe Coutinho op de Belgische doelman. De thuisclub stelde daar niet veel tegenover in de eerste helft, maar trok na rust het spel steeds meer naar zich toe. Na een klein uur schoot Eden Hazard na een fraaie dribbel net naast. Kort daarna redde Simon Mignolet uitstekend op een schot van Diego Costa.

Diego Costa (midden) namens Chelsea betrokken bij een van de opstootjes in het League Cup-duel met Liverpool.

De in Brazilië geboren Spaanse aanvaller vocht verbeten duels uit met Martin Skrtel en mocht van geluk spreken dat hij na rust nog op het veld stond, want Diego Costa leek een forse overtreding te begaan op de verdediger van Liverpool, maar Oliver spaarde de spits. Mignolet groeide steeds meer in de wedstrijd en redde in de 66ste minuut met zijn linkervoet knap op de doorgebroken Diego Costa.

Twintig minuten voor tijd kreeg Mario Balotelli als invaller een kans bij Liverpool, maar de Italiaan maakte weinig indruk. Sterker nog, in de derde minuut van de blessuretijd liet hij bij een vrije trap van Willian zijn man Ivanovic weglopen en de Serviër kopte volledig vrij binnen (hoofdfoto). Zijn doelpunt in de verlenging - in het toernooi om de League Cup tellen uitdoelpunten pas in de verlenging dubbel - bleek de beslissing.

Chelsea speelt daarom op zondag 1 maart op Wembley in de finale van de strijd om de League Cup tegen Sheffield United of Tottenham Hotspur. Die laatste club won vorige week de uitwedstrijd met 1-0. Smetje op de zege van Chelsea was het geblesseerd uitvallen van Cesc Fabregas. Nota bene na een tackle van ploeggenoot John Terry. En dat terwijl zaterdag nummer twee Manchester City op bezoek komt bij de koploper.